X

La cerimònia dels Òscar més polèmica dels darrers anys

Històrica errada als premis de l'acadèmia del cine

27/02/2017

La cerimònia dels Òscar més polèmica dels darrers anys

En el moment d’anunciar l’Oscar a la millor pel·lícula, a l’actor Warren Betty se’l veia dubtós. Finalment, deixava que fos Faye Danaway la que anunciàs la cinta guanyador. Mentres l’equip del musical celebrava el seu setè Oscar de la nit, aquest realitzador revelava, en ple escenari, un error en la lectura del sobre. Un dels productors de La la Land anunciava que la guanyadora, en realitat, havia estat Moonlight. La polèmica estava servida, i aquesta 89 gala ja quedava marcada en vermell en la història dels Oscars.
L’empresa encarregada de custodiar els sobres, Price Waterhouse, ha anunciat una investigació, i ha reconegut que els presentadors reberen erróneament un sobre de la categoria equivocada. A la gala, sempre hi ha dues còpies de cada una de les categories.
Així, Moonlight ha tancat la nit amb 3 estatuetes. A més de millor pel·lícula, també ha aconseguit l’Oscar al de millor guió adaptat i millor actor secundari per a Mahershala Ali, el primer musulmà que guanya un Oscar.
Tot i la decepció final, La la land s’ha erigit com la guanyadora d’aquesta edició, amb 6 de les 14 estatuetes a les que optava. Entre aquestes, les de millor director per a Damien Chazelle i millor actriu protagonista per a Emma Stone.
Cassey Affleck s’ha endut el reconeixement al millor actor per Manchester by the sea, una cinta que ha obtingut dues estatuetes.
La gala també ha estat marcada per les contínues referències a Donald Trump. Nombrosos llaços blaus a la catifa vermella, contra la política migratòria del president nord-americà, i missatges explícits durant la gala.
Fins i tot el presentador de la gala, Jimmy Kimmel, va fer un Twit en directe preguntant a Trump si estava despert.

27/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris