X

ETA anunciarà en les pròximes hores el seu desarmament unilateral i incondicional

La banda terrorista comunicarà la localització dels zulos de la banda a través de diaris internacionals

17/03/2017

ETA anunciarà en les pròximes hores el seu desarmament unilateral i incondicional

L’organització terrorista ETA anunciarà en les pròximes hores el seu desarmament unilateral i incondicional pel pròxim 8 d’abril, segons ha anunciat a Le Monde un membre d’una organització afí a la banda terrorista. El rotatiu francès assegura que ETA comunicarà la localització dels zulos de la banda a través de diaris internacionals. Centenars de persones de la societat civil i nombrosos càrrecs publics del País Basc francès participaran en l’operació de desarmament que tendrà, diu el diari, un abast inèdit. El rotatiu apunta, no obstant això, que manca el compromís de les autoritats franceses per fer-se càrrec de les armes restituïdes. L’octubre de l’any 2011, ETA va anunciar el cesament definitiu de la violència.

El líder abertzale Arnaldo Otegi ha dit que espera que els governs d’Espanya i França no posin obstacles a un desarmament definitiu i integral d’ETA. Otegi ha demanat la implicació de la societat civil, de les autoritats basques, navarreses i de tota la comunitat internacional perquè es tanqui aquest capítol, ha dit, de manera ordenada.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha declarat que el govern basc col·laborarà per aconseguir el desarmament complet d’ETA i ha estat informat directament dels seus moviments. Urkullu ha demanat a totes les parts altura de mires perque es faci realitat el lliurament de les armes.

Davant d’aquest anunci imminent, el Govern central diu que el seu missatge a la banda terrorista no ha canviat, i que allò que ha de fer és desarmar-se i dissoldre’s.

17/03/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris