X

Fa 3 dies que l’espeleòleg Xisco Gràcia és a la cova de sa Piqueta

Una seixantena de persones participen en el dispositiu de rescat

17/04/2017

Fa 3 dies que l’espeleòleg Xisco Gràcia és a la cova de sa Piqueta

L’equip de rescat, format per 2 companys espeleòlegs i 3 guàrdies civils del GEAS, han tornat a entrar a la cova de Sa Piqueta.

Han d’avançar dins l’aigua, assegurant una sortida i amb el fons remogut i visibilitat molt escassa amb l’objectiu de localitzar on és Xisco Gràcia i assistir-lo, abans de plantejar-se com treure’l.

Xisco Gràcia entrà a la cova dissabte al migdia per topografiar-la. El capvespre de tard, es va espanyar la guia, finalment, ell quedà a una sala amb bombolla d’aire mentre un company anava a cercar ajuda. En tornar, no el trobaven i s’activà l’alerta. Una seixantena d’agents de la guàrdia civil, sanitaris, policia local, bombers i del servei d’emergències participen a hores d’ara en l’operatiu.

De la península s’han desplaçat experts en espeleo-rescat i durant aquesta nit passada, una màquina perforadora ha travessat 30 metres sobre la cova, que té 800 metres de galeries. Finalment no han encertat el punt que esperaven, però no descarten tornar a  foradar quan sàpiguen exactament on és Xisco.

Científic, doctor en geografia i professor a l’IES Llucmajor, Gràcia, té 54 anys, i acumula dècades d’experiència. Forma part del Grup Nord de Mallorca i ha explorat, entre d’altres, la cova de Sa Gleda, la més llarga d’Europa, situada a Manacor.

Amics i familiars, que han rebut atenció psicològica, esperen noves de Xisco devora el punt de coordinació.

17/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris