X

Fanny Tur nomena part del seu equip de Cultura, Participació i Esports

El Consell de Govern aprova només dos dels set càrrecs que estan vacants a la Conselleria de Cultura des de la dimissió de Ruth Mateu

21/04/2017

Fanny Tur nomena part del seu equip de Cultura, Participació i Esports

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha participat, per primera vegada, a la reunió del Consell de Govern. Durant la reunió, s’ha nomenat part del nou equip que dirigirà Tur. A més, s’ha nomenat Montserrat Berini com a nova directora general de Transparència i Bon Govern, una àrea que, des d’ara, passa a dependre de la Conselleria de Presidència, després que fins ara estava integrada en la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports.

La portaveu de l’Executiu, Pilar Costa, ha fet aquest anunci en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

 

Montserrat Berini

Montserrat Berini

Aquest nomenament es produeix després de la reorganització d’aquest departament i de la dimissió fa dues setmanes del seu titular, Ruth Mateu, que va dimitir arran dels contractes signats per les conselleries de MÉS amb dues empreses de l’excap de campanya del partit econacionalista.

Berini té una àmplia experiència en l’administració pública i fins ara era secretària general de la Conselleria de Treball.

A més, el Consell de Govern ha nomenat a Guillem Fullana com a secretari general de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mentre que Marta Fuxà, tal i com ja s’havia anunciat, es mantindrà com a directora general de Política Lingüística.

 

El Govern expressa la seva intenció de “reforçar els mecanismes de transparència”

Després de la reunió del Consell, Pilar Costa, ha explicat que el Govern té la intenció de “reforçar tots els mecanismes de transparència i les eines de control” de l’Executiu i l’Administració autonòmica. La portaveu ha reconegut que “no és una tasca fàcil” perquè els procediments de l’Administració en ocasions són “complexos”.

No obstant això, el Govern considera necessari “unificar criteris” per garantir el “estricte compliment” de la transparència. “Es tracta d’una exigència ètica que el Govern s’ha imposat davant tota la ciutadania”, ha dit la portaveu.

Costa ha manifestat que l’Executiu ha assumit un “alt repte” quant a polítiques de transparència perquè en l’Administració no s’havia assumit fins ara aquest “alt grau” de compromís.

La portaveu ha mantingut que “la ciutadania és cada vegada més exigent” quant a transparència.

21/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris