X

Bartomeu anirà a judici pel fitxatge de Neymar

El president del Barça serà jutjat per un delicte de corrupció entre particulars

27/04/2017

Bartomeu anirà a judici pel fitxatge de Neymar

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu. /EFE

L’Audiència Nacional ha confirmat aquest dijous el processament del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, pel fitxatge de Neymar da Silva procedent del Santos, per la qual cosa serà jutjat per un delicte de corrupció entre particulars.

En una interlocutòria, la secció quarta de la Sala penal rebutja el recurs de la defensa de Bartomeu contra el seu processament, per entendre que sí que hi ha indicis que cometés aquest delicte, perquè els acords de l’any 2011 entre el Barça i Neymar per fitxar-lo des del Santos van alterar “el lliure mercat de fitxatges de futbolistes, en impedir que el jugador entrés al mercat d’acord amb les regles de la lliure competència”.

Bartomeu ocupava, en aquella data, la vicepresidència del Barcelona i tenia “responsabilitats directives en l’àmbit esportiu” al mateix nivell que Sandro Rosell, qui n’era llavors el president. La interlocutòria diu que participaven “tots dos” en els contractes fraudulents, i que no n’informaren ni el Santos ni el fons DIS, que és l’impulsor de la querella.

27/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris