X

Castro arxiva el ‘cas Palauet’

Jaume Matas no anirà a judici per la compra del Palau de Sant Feliu

04/05/2017

Castro arxiva el ‘cas Palauet’

El jutge José Castro ha arxivat la peça número 24 de la macrocausa “Palma Arena” en la que estaven investigats Jaume Matas i la seva dona, Maite Areal, a més d’altres sis persones més. Aquest matí, Castro ha dictat una interlocutòria en la qual decreta el sobreseiment provisional i arxiu d’aquesta peça en la qual s’investigava l’expresident del Govern de les Illes per un delicte de blanqueig de capitals.

Amb aquesta resolució, que no és ferma i es pot recórrer, Jaume Matas evitaria anar a judici per aquest cas.

A més de Matas i la seva dona, en aquesta peça separada del cas “Palma Arena” també estaven investigats el cunyat de l’expresident, Fernando Areal, Bartomeu Reus, Miguel Ángel García-Inés, Antonio Obrador, Josefa Lorca i Emilia Rodríguez.

El palauet de Jaume Matas va ser escorcollat pel jutge Castro i el fiscal Pedro Horrach en diverses ocasions durant l’any 2009. L’escorcoll més sonat fou el que es va fer la Nit de Nadal d’aquell any. Els investigadors cercaven una caixa forta amb documentació que no van localitzar. Jaume Matas va vendre l’immoble recentment per aconseguir un atenuant i una reducció de condemna en el judici del cas Nóos.

 

04/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris