X

Es ven sobrassada mallorquina a Londres com a ‘paté de xoriço’

L'empresa productora és un dels principals exportadors de sobrassada de les Illes que per poder comercialitzar-la com un xorisso suau i coent de Mallorca hauria d'haver rebut l'autorització del Consell Regulador

04/05/2017

Es ven sobrassada mallorquina a Londres com a ‘paté de xoriço’

Un dels productors principals de sobrassada de Mallorca ha estat venent a Londres, durant més d’un any, un dels productes més simbòlics de la gastronomia de l’illa com a ‘paté de xoriço’, segons ha constatat IB3 a la capital britànica. A més, el producte inclou el segell del Consell Regulador de la indicació Geogràfica Protegida de Mallorca.

Waitrose és una gran cadena de botigues gurmet del Regne Unit. El desembre de 2015 va anunciar que incorporava als seus estands sobrassada de Mallorca. Es tractava d’unes terrines comercialitzades per l’empresa Unearthed que es presentaven com ‘Sobrassada de Mallorca, paté de xoriço’. De fet, la seva comercialització ha estat sempre lligada a altres xoriços espanyols, tant a les diverses webs com als estands de l’establiment. Fins i tot, a l’anvers de la terrina hi havia la il·lustració d’un xorisso, juntament amb uns pagesos i una somera.

El producte incorpora els dos distintius que reconeixen una sobrassada de Mallorca autèntica: el segell europeu de les indicacions geogràfiques protegides i el del Consell Regulador de la IGP de Mallorca. El productor d’aquestes terrines és un dels principals exportadors de sobrassada de les Illes, i per poder comercialitzar-les com un xorisso suau i coent de Mallorca, amb els segells de qualitat, hauria d’haver rebut l’autorització del Consell Regulador.

Mentre IB3 feia aquesta recerca, el producte ha deixat de comercialitzar-se a Londres. Unearthed assegura que el motiu de la retirada és el poc volum de les vendes.

04/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris