X

Donald Trump destitueix de manera fulminant el director de l’FBI

James Comey investigava els lligams entre Rússia i l'equip de Trump

10/05/2017

Donald Trump destitueix de manera fulminant el director de l’FBI

Per sorpresa i de manera impulsiva, Donald Trump destitueix el director de l’FBI, James Comey. Liquida l’encarregat de la investigació sobre els possibles vincles de l’equip de campanya del magnat amb Rússia. L’explicació oficial, a través d’aquest comunicat, apunta que Comey “no va ser capaç de dirigir de manera efectiva l’FBI”. El líder dels demòcrates al Senat ha advertit Trump que “està cometent un greu error. Sabem que l’FBI està investigant si l’entorn de Trump va conspirar amb els russos per afavorir la seva campanya electoral. Començaven a ser perilloses per al president, aquestes investigacions?”

La Casa Blanca especifica que la destitució ha estat proposada pel Fiscal general que acusa Comey de dur de manera incorrecta el cas dels correus privats de Hillary Clinton. El ja exdirector de l’FBI va donar explicacions sobre la qüestió fa una setmana al Senat però amb diversos errors sobre la quantitat de correus afectats amb informació classificada.

Comey, que ha estat criticat molt els darrers mesos per demòcrates i republicans, va tancar al juliol aquesta investigació. Una decisió molt criticada per Trump que va aplaudir la seva valentia quan va reobrir el cas onze dies abans de les eleccions. Però per poc temps. Perquè just abans de les votacions va decidir tornar a tancar la qüestió. La mateixa Hillary Clinton considera aquesta una de les causes de la seva derrota. El president dels Estats Units haurà de triar ara un nou director de l’FBI. Si l’elegit decideix tancar la investigació sobre els lligams amb Rússia, els demòcrates asseguren que l’escàndol serà un tsunami difícil d’aturar.

10/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris