X

Mor a Eivissa el productor musical Robert Miles

Segons ha assenyalat la ràdio OpenLab, que Miles va fundar, patia un càncer des de feia 9 mesos

10/05/2017

Mor a Eivissa el productor musical Robert Miles

./ SALIM LAMRANI

Aquest dimecres s’ha conegut la mort a Eivissa del productor musical i discjòquei Robert Miles.

La notícia de la seva mort ha estat confirmada per fonts de l’Ibiza Music Summit, les quals també han dit que va finar en la seva casa de l’illa “per una malaltia”.

Hores més tard, s’ha sabut que Miles patia un càncer, segons ho ha explicat la ràdio ‘on line’ OpenLab, que va fundar Miles el 2012 a Eivissa, a través del compte de Facebook: “Robert va morir anit en pau després d’una valenta lluita durant els darrers 9 mesos contra un càncer en fase 4 de metàstasi”. “Robert -continua el text- va ser més que un artista, va ser un pioner, un creador, una inspiració, un fill, un pare, el nostre amic”.

El músic, d’origen italià i nascut a Suïssa, tenia només 47 anys i una estreta relació amb la Pitiüsa Major, on va fer feina com a professional.

Miles va ser popular a tot el món el 1995 amb el seu èxit ‘Children’, una mescla d’hipnòtics sons que va vendre 5 milions de còpies i va passar 13 setmanes consecutives en el número 1 de de les llistes europees. Del mateix disc debut en el qual va incorporar ‘Children’, l’àlbum ‘Dreamland’, destaca també ‘One and One’, un tema que aquesta vegada contenia lletra, al qual va posar veu Maria Nayler en anglès. “El cel no sempre és blau / el sol no sempre brilla. / Està bé enfonsar-se de vegades”, diu la traducció d’aquest tema d’una de les icones de la música electrònica, i considerat un dels màxims exponents dels gèneres ‘trance’, ‘ambient’ i ‘techno’ dels anys 90.

David Guetta, un dels discjòqueis més populars actualment, ha acomiadat a través del seu compte de Twitter al rei de la música ‘trance’.

10/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris