X

El Google de la impressió 3D

L'empresa 3D Ninja llança IFind3D, el cercador més gran del món per imprimir models en tres dimensions

16/05/2017

El Google de la impressió 3D

Rèplica de l'orella esquerra de Vincent van Gogh fabricada amb ajuda d'una impressora 3D./ EFE

El sector de la impressió 3D està en auge. El que Google, Bing o Yahoo van fer per cercar i trobar contingut i informació a Internet, ara el nou motor de cerca IFind3D ho farà per imprimir models 3D.

Després d’un any i mig d’investigació, 3D Ninja, el major distribuïdor d’impressores 3D dels Països Baixos, llança oficialment www.ifind3d.com, el cercador més gran del món per a models d’impressió 3D, amb 740.029 dissenys. IFind3D combina totes les biblioteques en línia per a models d’impressió 3D en un motor ràpid i sensible. L’empresa espera tenir el 90% dels dissenys imprimibles del món indexats abans que acabi l’any.

Les impressores 3D es convertiran en un producte de consum generalitzat en els pròxims cinc anys, segons un informe publicat per International Data Corporation. Els més previsors asseguren que el 2116 podrem imprimir el dinar. La tinta alimentària amenaça la indústria agroalimentària. Ho sap la ucraïnesa Dinara Kasko, una arquitecta que crea pastissos de gerdó amb impressores 3D. Una artista.

 

Una publicación compartida de Dinara Kasko (@dinarakasko) el


És més, el centre mèdic Baptista Wake Forest (Winston-Salem, EUA) ha creat una impressora capaç de “fabricar teixits i òrgans a escala humana”. L’Exèrcit dels EUA ja contempla imprimir ossos. La bioimpressió ens salvarà.

Impressores 3D de qualitat ja es poden comprar per tan sols 300 dòlars nord-americans. El futur es pot imprimir.

16/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris