X

EUA acusa Corea del Nord de ser el responsable del ciberatac mundial

Uns hackers segresten una pel.lícula inèdita de Disney

16/05/2017

EUA acusa Corea del Nord de ser el responsable del ciberatac mundial

Els codis utilitzats en el ciberatac mundial mitjançant el ransoware wannacry, el virus que ha infectat més de 300.000 ordinadors de prop de 150 països, foren emprats, segons The New York Times, en anteriors atacs perpetrats per pirates nord-coreans. Les proves, no obstant això, no són concloents, perquè pirates d’altres països podrien estar copiant la metodologia de l’atac. Es podria tardar mesos en tenir proves definitives dels autors de l’atac.
Els experts, però, han trobat similituds amb atacs com el que patí Sony al 2014. Uns hackers suposadament nord-coreans piratejaren cinc pel·lícules seves per internet que no s’havien estrenat. Això, després de produir una comèdia anomenada The Interview, sobre un pla de la CIA per assassinar el líder nord-coreà.
Una situació similar és la que es viu a Disney. El codirector executiu de la companyia ha anunciat que pirates informàtics han segrestat una pel·lícula inèdita, i amenacen que difondran fragments de la cinta si no es paga un rescat amb bitcoins. La pel·lícula, segons informen alguns mitjans, seria Pirates del Carib 5, en la qual hi participa l’actor espanyol Javier Bardem, tot i que la companyia no ha revelat oficialment de quin film es tracta. La pel·lícula s’ha d’estrenar el 24 de maig als Estats Units i el 26 a Espanya. Disney, que fa feina amb investigadors federals per solucionar el problema, ja ha anunciat que no pagarà cap quantitat als hackers.

16/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris