X

El Govern recomana no obrir adjunts de correus dubtosos per evitar el virus ‘WannaCry’

La Direcció General de Desenvolupament Tecnològic compta amb un grup de treball de crisi que està seguint la situació arran del ciberatac

16/05/2017

El Govern recomana no obrir adjunts de correus dubtosos per evitar el virus ‘WannaCry’

El Govern ha recomanat no obrir correus electrònics d’origen desconegut, ni arxius adjunts de missatges dubtosos, per evitar danys pel virus ‘WannaCry‘ que ha protagonitzat el ciberatac que va començar divendres passat a tot el món.

El director general de Desenvolupament Tecnològic, Benjamí Villoslada, ha informat aquest dimarts que el virus ‘WannaCry’ no ha afectat els serveis del Govern, ha informat l’Executiu en una comunicat. Tot i què sí que ha afectat, sobretot de manera preventiva, a algunes empreses i institucions.

L’Executiu ha detallat que els serveis de dades del Govern no s’han hagut de tancar gràcies a l’actualització constant dels sistemes de seguretat. Villoslada ha donat a conèixer que des de juliol de 2015, el Govern ha reduït en un 80% els ordinadors amb programari (‘software’) obsolet i queden “molt pocs” que encara no s’han renovat, els quals, ha afegit, tampoc corren risc d’estar afectats perquè cada mes se’ls apliquen actualitzacions de seguretat com a procediment regular.

“Aquest virus està basat en una vulnerabilitat que va aparèixer en el mes de març i ja la tenim actualitzada”, ha detallat Villoslada, i ha precisat que l’antivirus que utilitza el Govern ja tenia la signatura d’aquest virus. “Si ens va arribar per algun lloc, l’antivirus ho va detectar i ho va tallar”, ha indicat.

Segons el director general de Desenvolupament Tecnològic, també s’apliquen les actualitzacions crítiques de seguida que es publiquen, com ha estat el cas del ciberatac d’aquest cap de setmana.

Villoslada ha recomanat a la ciutadania no obrir correus electrònics d’origen desconegut i tenir la precaució de no obrir documents, adjunts o enllaços procedents de correus electrònics desconeguts. “I si tenim les màquines i l’antivirus actualitzades, el risc és menor”, ha agregat, si bé ha advertit que aquest risc “mai és zero”.

En la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic hi ha un grup de treball de crisi que està seguint la situació arran del ciberatac, explica el comunicat.


 EUA acusa Corea del Nord de ser el responsable del ciberatac mundial

16/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris