X

Desconvocada la vaga de neteja a l’Aeroport de Menorca mentre que a Eivissa es manté

Els treballadors de l'Aeroport d'Eivissa encara no han arribat a cap acord amb l'anunci de la nova contractació amb l'empresa Indesan

19/05/2017

Desconvocada la vaga de neteja a l’Aeroport de Menorca mentre que a Eivissa es manté

Les treballadores del servei de neteja de l’Aeroport de Menorca han decidit aquest divendres desconvocar la vaga indefinida que mantenien en protesta pel retard en el pagament de les nòmines per part de l’empresa concessionària, KLE Servicios Integrales.

AENA ha signat aquest divendres la rescissió del contracte de neteja de l’aeroport menorquí amb KLE Servicios Integrales, empresa que ha presentat concurs de creditors i que prestava el servei des de febrer del 2015. L’empresa OHL es farà ara càrrec dels serveis.

 

Eivissa

Per contra, a Eivissa, la vaga continua convocada. La presència de brutor a l’aeroport es fa cada dia de vaga més palesa i els usuaris es queixen de la mala imatge. El director de l’aeròdrom, Roberto Llamas, ha anunciat la contractació de l’empresa Indesan. Treballadors i sindicats s’han reunit per valorar la proposta d’AENA, però no han arribat a un acord.

 

Mallorca

A Palma, el Govern contractarà l’empresa pública Tragsa perquè es faci càrrec de la neteja dels hospitals Son Llàtzer i Joan Marc, de 14 centres de salut i de 22 unitats bàsiques, serveis dels quals s’ha retirat l’adjudicació a l’empresa KLE pels seus retards a abonar les nòmines.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha comparegut aquest divendres en la roda de premsa posterior al Consell de Govern per explicar la contractació de Tragsa per un any prorrogable sis mesos i amb un cost de 6 milions d’euros amb càrrec als pressupostos d’aquest any i el proper.

Gómez, que confia que l’empresa pública es faci càrrec “en diverses setmanes” dels serveis que encara realitza KLE, ha recordat que el 24 d’abril l’Ib-Salut va revocar el contracte de Son Llàtzer i va decidir no renovar els dels 36 centres sanitaris d’Atenció Primària de l’àrea de Migjorn de Mallorca.

La consellera ha recordat que la raó fonamental de la revocació van ser els impagaments a les treballadores de KLE, però també altres incompliments contractuals.

“L’execució d’aquest servei de neteja es pot qualificar d’emergència social, ja que és imprescindible que les instal·lacions i els espais es mantinguin en perfecte estat de neteja”, assenyala la Conselleria de Salut en la seva nota sobre l’acord del Consell de Govern.

L’assignació d’aquestes tasques de neteja a Tragsa té caràcter temporal mentre es tramita una nova licitació en concurs públic.

 

19/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris