X

El Govern prohibirà l’alcohol als menors

La nova llei d'addiccions prohibirà l'alcohol als menors i contemplarà les compres compulsives i Internet

19/05/2017

El Govern prohibirà l’alcohol als menors

El Govern treballa en una futura llei d’addiccions que contemplaria l’alcoholisme i que prohibiria expressament el consum d’aquesta substància per part de menors, segons ha pogut saber IB3. Així mateix, el text, que estaria aprovat el 2018, incorporaria conductes addictives com les compres compulsives i aquelles derivades de les tecnologies de la comunicació i la informació (TIC), com Internet i els videojocs.

La directora general de Salut Pública i Participació, María José Ramos, ha destacat en declaracions a IB3 Notícies el “paper fonamental” que juguen els ajuntaments, ja que el consum d’alcohol per part de menors “es dona molt a les festes populars”. Un aspecte que, segons Ramos, es tractarà en una reunió propera entre el Govern i els ajuntaments.

La norma substituiria la Llei balear 4/2005, que contemplava com a addiccions el tabaquisme, el joc patològic i les drogues il·lícites però que en canvi deixava aparcat l’alcohol “per les seves especials característiques per a un desenvolupament normatiu independent”. Aquest seria un dels aspectes en els quals incidiria la nova normativa, que el seu redactat està a costa de la futura llei del govern espanyol, que incidirà en el consum d’alcohol en menors, i l’esborrany dels quals estarà llest previsiblement aquest mes de juny. Segons Ramos, la Conselleria prefereix esperar a disposar del text estatal per evitar contradiccions com les que es van produir amb les lleis antitabac estatal i autonòmica.

Mica Cañellas, de l’associació d’ajuda als alcohòlics, afegeix que fan falta actuacions de prevenció perquè els nins i nines d’avui no es converteixin en joves que relacionin l’alcohol amb el divertiment. Una feina que, afegeix, no s’aconsegueix d’un dia per l’altre.

19/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris