X

Un curt recrea l’aterratge a la Lluna amb les fotografies preses pels astronautes

Els germans i directors Christian i Wolfgang Stangl han creat 'Lunar' gràcies, en gran part, per la tècnica 'morphing'

19/05/2017

Un curt recrea l’aterratge a la Lluna amb les fotografies preses pels astronautes

A partir de milers de fotografies originals de la NASA, els germans i directors austríacs Christian i Wolfgang Stangl han recreat l’arribada de l’Apollo a la Lluna el 1969 a partir de les imatges que els astronautes van fer en el viatge.

El curtmetratge s’anomena ‘Lunar’ i els Stangl han utilitzat tècniques avançades d’animació fotogràfica per poder ‘donar vida’ a les imatges estàtiques d’alta qualitat, com l’efecte ‘morphing’ que fusiona una imatge amb una altra mitjançant una transició lògica.

Gràcies a aquestes tècniques, han fet simular l’aterratge de la nau i el passeig que va fer Neil Armstrong i Buzz Aldrin sobre la Lluna.

Els germans Stangl han volgut dedicar el vídeo a tots aquells que creuen en “l’expansió pacífica cap a l’espai”. Com expliquen en la descripció del vídeo, l’any 1957 la guerra freda es va expandir a l’espai. La Unió Soviètica va enviar la nau Sputnik com el primer objecte terrestre que entrava en òrbita. Dos anys després, Yuri Gagarin es convertia en el primer home a l’espai.

Quan en 1961 Kennedy va prometre enviar astronautes americans a la Lluna, es va crear el projecte Apollo. Així va ser com es van embarcar en la creació d’una nau espacial que fos capaç de sortir de la gravitació terrestre, aterrar en la Lluna i posteriorment tornar a la Terra amb la tripulació.

Christian i Wolfgang Stangl han treballat 18 mesos per crear aquest curtmetratge de 7 minuts de duració.

19/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris