X

Els ajuntaments de Mallorca renoven les seves flotes amb vehicles elèctrics

El Consell de Mallorca subvenciona la compra amb 30.000 euros

24/05/2017

Els ajuntaments de Mallorca renoven les seves flotes amb vehicles elèctrics

La majoria dels consistoris mallorquins han adquirit vehicles elèctrics. Es tracta d’ una aposta per l’estalvi i la mobilitat sostenible a la qual s’hi han adherit mitjançant una subvenció del Consell de Mallorca, que atorga 30.000 euros a cada ajuntament de l’illa per a poder-ho fer. L’any passat el pressupost de l’ens insular per aquest concepte s’elevà fins a l’1’6 milions d’euros.

A Lloret disposen d’una moto per a la Policia Local i una furgoneta, totes dues elèctriques, que han adquirit gràcies a la subvenció. En altres pobles com a Sa Pobla, on encara no disposen de punt de càrrega, utilitzen endolls convencionals. Amb tot, s’han adherit a la iniciativa per l’estavi que supoja, ja que el cotxe municipal que han adquirit només gasta 1 euro per cada 100 quilòmetres. A Lloseta amb l’arribada d’un nou camió elèctric s’ha iniciat la recollida selectiva a sòl rústic.

El Consell de Mallorca té previst mantenir les mateixes subvencions per l’any vinent,  però els ajuntaments podran aplicar-les a qualsevol qüestió d’eficiència energètica.

 

24/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris