X

Una vintena de morts i més d’un centenar de ferits en dos atemptats a Bagdad

Els atacs s'han perpetrat amb 10 hores de diferència

30/05/2017

Una vintena de morts i més d’un centenar de ferits en dos atemptats a Bagdad

Una vintena de persones han mort i més d’un centenar han resultat ferides en dos atemptats amb cotxe bomba a Bagdad. L’Estat Islàmic s’ha atribuït l’autoria dels dos atacs, que s’han comès amb poques hores de diferència.

Passada la mitjanit, un kamikaze ha fet esclatar un vehicle davant d’una zona de restaurants i una gelateria molt concorreguda al vespre, en plena celebració del Ramadà, i ha fet 16 morts i prop de 75 ferits, la majoria de població xiïta. L’Estat Islàmic ha justificat l’atac dient que es tractava d’una concentració de xiïtes, una comunitat de l’islam que el grup jihadista, sunnita, considera heretge.

Poques hores després, explotava una segona bomba prop d’una oficina governamental en un altre punt de la capital iraquiana, el Pont dels Màrtirs, amb un balanç d’onze morts més i desenes de ferits.

El doble atemptat, que ha tingut lloc durant la celebració del Ramadà, ha coincidit en plena ofensiva de les forces iraquianes, amb el suport de la coalició internacional, per recuperar Mossul, el principal feu jihadista a l’Iraq.

30/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris