X

A final de mes començaran les obres de la ronda de Costitx

L'Ajuntament assegura que descongestionarà l'únic carrer d'accès al municipi

06/06/2017

A final de mes començaran les obres de la ronda de Costitx

La primera fase de la ronda de Costitx podria començar a executar-se a final d’aquest mes. Aquesta primera fase connectarà la carretera que ve d’Inca amb el camí de sa Sínia i només suposarà un terç del recorregut total del vial. Es tracta d’un tram de 110 metres dels 420 totals del projecte, que segons el consistori descongestionarà l’únic carrer d’accès al municipi des de la carretera de Sineu. L’Ajuntament també assegura que l’obra millorarà el trànsit del centre del municipi, mentre que alguns col·lectius pensen que és una obra innecessària.

El cost de les obres serà de 144.000 euros, que aportarà el Consell de Mallorca, i compta amb els permisos i informes favorables de Territori i Carreteres. El projecte del vial fa gairebé 20 anys que està damunt la taula i té dividida l’opinió dels veïnats de Costitx. D’executar-se tota l’obra, el trànsit que passa pel centre seria redirigit per carrers paral·lels i modificaria, segons alguns col·lectius, l’estil de vida del poble.

L’Ajuntament ha modificat el projecte inicial per minimitzar l’impacte visual i ambiental. Es redueix de 15 a 12 metres l’amplada del vial i s’eliminen llocs d’aparcament projectats al seu pas. A més, diuen que mantindran l’edifici de l’Escola Vella i que només s’eliminarà la zona de l’antic pati i un annexe a la construcció. Així i tot, grups ecologistes com el GOB demanen que es descarti el projecte perquè induirà més trànsit i més creixament urbanístic al poble.

06/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris