X

USO reclama 600 euros que Educació deu a uns 4.000 docents de la concertada

Segons el sindicat el deute gairebé arriba als 2,5 milions d'euros

12/06/2017

USO reclama 600 euros que Educació deu a uns 4.000 docents de la concertada

La Federació d’Ensenyament del sindicat USO a Balears ha reclamat aquest dilluns a la Conselleria d’Educació que aboni el que falta de la paga extraordinària del 2012 a la concertada, un pagament pendent que afecta uns 4.000 docents als qui es deuen uns 600 euros per persona.

El sindicat majoritari a la concertada ha iniciat una campanya per donar un “ultimàtum” a Educació i reclamar els 2,4 milions d’euros de la paga del 2012 i els interessos que estima en uns 250.000 euros. També exigeix que faci efectiu aquest pagament a la nòmina del mes de juny. El pagament pendent afecta uns 4.000 professionals dels centres ordinaris i d’educació especial de la concertada, als quals l’administració deu uns 600 euros per treballador aproximadament, segons calcula USO.

El dimarts passat, USO va organitzar una concentració davant la Conselleria d’Hisenda per reclamar el 37,5% pendent de l’extra del 2012 i la recuperació de drets laborals en matèria d’incapacitat. Segons el sindicat, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va assegurar que traslladaria aquesta petició a les conselleries d’Educació i Hisenda. A més, el sindicat ha registrat un escrit al Parlament, dirigit als grups parlamentaris per reclamar al Govern que es recuperin els drets salarials i laborals dels docents de la concertada, perduts durant l’època de crisi econòmica.

USO ha destacat que, a l’últim acord del 2016 de millora per al sector concertat d’ensenyament, es va signar el pagament de la recuperació de la paga extra del 2012, en els mateixos termes que el sector públic, que ja ha cobrat la paga extra del 2012 íntegra al gener. El sindicat ha exigit, a més, que les incapacitats temporals laborals dels treballadors de l’ensenyament concertat es financin fins al 100% a partir del cinquè dia de baixa laboral “tal com es fa en la pública”.

USO Balears ha exigit a més que, a les baixes laborals programades dels treballadors de l’ensenyament concertat, es disposi de substitut des del primer dia, tal com es fa a la pública, perquè “l’administració discrimina novament a la concertada” i no estableix substitució fins que han passat 10 dies, una cosa que “afecta negativament els drets dels treballadors de la concertada i de l’alumnat, i repercuteix negativament en la qualitat de l’educació”.

12/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris