X

Els inspectors de la UE ja són a Mallorca per determinar com actuar contra la Xylel·la

Visitaran diferents indrets de Mallorca i Eivissa per comprovar l'afectació del bacteri

13/06/2017

Els inspectors de la UE ja són a Mallorca per determinar com actuar contra la Xylel·la

Els inspectors de la Unió Europea (UE) que han de decidir el protocol d’actuació contra la Xylel·la fastidiosa han estat fent feina durant bona part del matí d’aquest dimarts a la seu de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca situada al carrer d’Eusebi Estada de Palma.

S’han reunit amb tècnics i han conegut de primer mà la tasca del laboratori de Sanitat Vegetal on s’han detectat els 252 positius per Xylel·la a les Illes Balears. La majoria, 156, s’han trobat a Mallorca; 68, a Eivissa; i 28, a Menorca. Formentera és l’única illa lliure del bacteri.

Els alts funcionaris de la UE treballaran aquests dies a Mallorca. Visitaran vivers i totes les zones que considerin susceptibles de ser inspeccionades i a final de setmana es traslladaran a Eivissa per realitzar la mateixa feina.

Han de determinar si el protocol contra la Xylel·la que s’està aplicant al camp balear és el correcte. Es tracta del protocol de contenció, és a dir, s’eliminen els exemplars que donen positiu i es controla la zona. L’altra opció és l’eradicació, la qual suposa tallar i cremar no només l’exemplar en qüestió sinó també totes les unitats susceptibles de ser infectades en un radi de 100 metres.

Les conclusions d’aquest equip de feina de la UE traslladat a les Illes, però, no arribaran de manera immediata.

 

13/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris