X

Com combatre l’extremisme violent ‘online’ segons Google

YouTube implementa tecnologia avançada per erradicar el contingut terrorista de la plataforma

19/06/2017

Com combatre l’extremisme violent ‘online’ segons Google

/EFE

Google ha anunciat aquest dilluns l’adopció d’una sèrie de mesures i accions amb l’objectiu d’erradicar el contingut extremista i terrorista a YouTube, entre les quals destaca la implementació de la seva més avançada tecnologia de ‘Machine Learning’ per “entrenar” els sistemes de classificació de contingut que permetrà identificar més fàcilment i retirar aquest tipus de contingut de la plataforma.

Així ho ha anunciat el conseller general de Google, Kent Walker, en un article publicat en el blog oficial de la multinacional tecnològica, aparegut anteriorment al diari ‘Financial Times‘, com article d’opinió.

Al costat de la implementació de la tecnologia de ‘Machine Learning’, la companyia ha començat a expandir el seu programa de ‘Trusted Flaggers’, un sistema que inclou associacions que revisen el contingut de la plataforma, on afegirà 50 noves ONG expertes en aquest tipus de contingut, que se sumaran a les 63 que ja en formen part. L’objectiu d’aquesta acció és ser més ràpid en la identificació de vídeos inadequats.

“Ens permet beneficiar-nos dels coneixements de les organitzacions especialitzades que treballen en temes com el llenguatge d’odi, les autolesions i el terrorisme”, ha detallat el conseller general de Google en el text.

“El terrorisme és un atac a les societats obertes, i fer front a l’amenaça plantejada per la violència i l’odi és un repte fonamental per tots nosaltres. Google i YouTube estan compromesos a ser part de la solució. Estem treballant amb els governs, la Policia i els grups de la societat civil per abordar el problema de l’extremisme violent ‘online’”, ha defensat Kent Walker.

Finalment, el directiu de Google ha explicat que els extremistes i els terroristes “tracten d’atacar i erosionar” la seguretat i els valors, que fan de les societats democràtiques “obertes i lliures”, i s’ha compromès a col·laborar per impedir que ho aconsegueixin.

19/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris