X

Continua sense control l’incendi de Portugal

Protecció Civil alerta que la situació és "preocupant"

19/06/2017

Continua sense control l’incendi de Portugal

“Un infern”. Així han qualificat alguns supervivents l’incendi que va començar dissabte al municipi de Pedrógão Grande, al centre de Portugal.

“Tenc amics molt a prop de la tragèdia”, relata una veïna que espera preocupada notícies de la seva germana i el seu nebot evacuats. “Està tot cremat” diu un home que va ajudar a protegir algunes cases de les flames. Com ell, molts afectats han ajudat a sufocar el foc per salvar les seves cases que, en alguns casos, han quedat completament calcinades.

Centenars de persones han estat desallotjades. Un llamp que va impactar sobre un arbre sec durant una tempesta elèctrica és la causa més probable d’aquest devastador incendi. Tot i que la investigació continua, la policia ha descartat que sigui intencionat. Les temperatures pròximes als 40 graus, la sequera i el vent varen fer avançar les flames de manera descontrolada.

El primer ministre portuguès, Antonio Costa, supervisa les tasques de rescat on més de 2.000 persones continuen combatent el foc en 6 punts actius, dos d’ells especialment perillosos. Col·laboren avions cedits per Espanya i França. El govern sosté que no han faltat mitjans en aquesta zona on els incendis són habituals a l’estiu, però les veus crítiques han demanat la dimissió de Constança Urbano de Sousa, la ministra d’Interior i màxima responsable.

Encara que es desconeix la xifra exacta d’hectàrees cremades fins el moment, els experts indiquen que aquest és un dels incendis més greus de la història de Portugal.

19/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris