X

La planta de Càritas, una instal·lació deficitària que no ha assolit el volum de residus previst

El centre, d'inserció sociolaboral, només va arribar a gestionar una tercera part dels voluminosos projectats

20/06/2017

La planta de Càritas, una instal·lació deficitària que no ha assolit el volum de residus previst

De moment, i fins que no es construeixi una nova instal·lació, s’hauran de redistribuir els residus voluminosos de Menorca entre altres plantes. Així ja va passar en 2011, després del primer incendi de la planta TIV de Càritas, i es tornarà a plantejar demà amb les empreses Excavacions Moll, Triatges Menorca i la que gestiona Milà.

Tot i que ha pogut funcionar en l’única parcel·la reconeguda pel Pla Director de Residus per tractar els voluminosos de l’illa, els nombres mai no li han quadrat a Càritas. Va impulsar el projecte amb l’objectiu de tractar 9.000 tones anuals de voluminosos, però tan sols ha rebut una tercera part dels mobles, electrodomèstics i embalatges industrials previstos.

El centre de treball cremat ahir, que donava feina a persones amb dificultats d’inserció, era deficitari. Per açò, Càritas va demanar a l’administració que vigilàs els seus competidors i va proposar també que es reforçàs el projecte mediambiental i social de la planta TIV amb fons de l’ecotaxa. A la fi, fa un mes, va convèncer el Consell i els ajuntaments perquè li comprassin la instal·lació.

El preu pactat, 2 milions d’euros, un poc més del milió 800.000 euros de deute que arrossegava. Avui el Govern havia d’anunciar que posava el mig milió que feia falta per tancar l’acord però ahir, 24 hores abans, el foc va esvair l’operació. Els bombers i la Policia Científica ho investiguen.

20/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris