X

El Consell d’Eivissa envia un estudi al Govern per crear la reserva marina de Tagomago

L'informe s'ha consensuat amb la confraria de pescadors de Vila, i demana la protecció per a més de 3.000 hectàrees marines

03/07/2017

El Consell d’Eivissa envia un estudi al Govern per crear la reserva marina de Tagomago

El Consell d’Eivissa ha elaborat un estudi tècnic perquè el Govern creï una reserva marina per protegir els caladors de la zona nord-est de l’illa. L’informe demana la protecció per a més de 3.000 hectàrees marines, un espai que comprèn l’illot de Tagomago.

L’estudi insisteix en la importància dels caladors de roja, llagosta, círvia o anfós que existeixen a la zona. Les conclusions de l’informe s’han consensuat amb la confraria de Vila i l’oposició del PP. La meitat dels membres d’aquesta agrupació pesquen a les més de tres-mil hectàrees per a les quals es demana protecció.

La reserva marina estaria gestionada pel Govern i evitaria pràctiques il·legals que es donen a les rodalies de Tagomago i afecten a la pesca. A l’estudi també s’insta el Govern a negociar amb el Ministeri de Pesca per ampliar la protecció fins al far des Moscarter. Així, la reserva s’eixamplaria fins a les vuit-mil hectàrees, protegint també aigües exteriors.

03/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris