X

Ciutadella, Es Mercadal i Es Castell es desmarquen dels ajuts al català

Al·leguen raons pressupostàries per no adherir-se a la convocatòria per subvencionar la retolació comercial, turística i esportiva

11/07/2017

Ciutadella, Es Mercadal i Es Castell es desmarquen dels ajuts al català

Els ajuntaments des Castell, Es Mercadal i Ciutadella han al·legat raons pressupostàries per no adherir-se a la convocatòria d’ajuts a la retolació comercial i esportiva en català que ha posat en marxa el Consell de Menorca.

El Consell va recuperar en 2016 la línia d’ajuts que l’anterior govern popular havia suprimit quatre anys enrere. L’any passat va donar les subvencions en solitari i enguany, en voler tornar a implicar els ajuntaments, s’ha trobat amb la sorpresa que tres d’ells s’hi han desmarcat.

La decisió tindrà conseqüències per als beneficiaris, ja que un empresari que vulgui retolar el nom del seu comerç o establiment turístic en català només rebrà a Ciutadella, Es Mercadal i Es Castell la subvenció del Consell. Però si ho presenta a Maó, Ferreries, Sant Lluís, Es Migjorn Gran i Alaior també rebrà l’aportació del seu ajuntament i l’ajut, per tant, serà doble.

El Consell hi posa 10.000 euros, i 6.700 els cinc ajuntaments implicats. Però cap negoci podrà rebre més de 600 euros de subvenció.

11/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris