X

La patata vermella eivissenca torna al circuit comercial

Es comercialitzarà amb el nom de Sabors d'Eivissa, que impulsa el Consell per promocionar els productes autòctons

12/07/2017

La patata vermella eivissenca torna al circuit comercial

A Eivissa s’ha recuperat l’autèntica patata eivissenca. Un procés que ha estat llarg: va haver-hi un primer intent fa 15 anys que no va tirar endavant. Ara s’ha pogut sanejar la llavor, s’ha fet un assaig experimental i des de fa uns dies ja es pot trobar a les botigues. És una patata de pell vermella i polpa groga i de gran qualitat gustativa. La seua menor producció va facilitar que durant els anys 70 entrés una varietat coneguda com a Desirée, de qualitat i usos culinaris molt similars.

Ara s’ha pogut aconseguir una nova partida de patata sanejada de virus i enguany s’han sembrat 1.300 quilos de llavor a un espai reduït, de només 1,3 hectàrees. Costa més de cultivar, perquè necessita quatre mesos en comptes de tres. Mitja dotzena de productors, entre ells també alguns ecològics, l’han plantada i des de fa uns dies ja es pot aconseguir a les botigues.

Ara, la patata eivissenca i també la varietat coneguda com a Desirée es comercialitzarà amb el nom de Sabors d’Eivissa, que impulsa el Consell per promocionar els productes autòctons eivissencs.

12/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris