X

Artistes despengen les seves obres a Alaior en protesta per la censura de la batlessa

Tomeu Sánchez, Pacífic Camps i Tomás Tripiana traslladen o retiren les seves creacions de les balconades perquè l'Ajuntament torni a exhibir la "Comèdia social" de Vincent Russell

17/07/2017

Artistes despengen les seves obres a Alaior en protesta per la censura de la batlessa

Alguns artistes han començat a despenjar aquest dilluns matí les seves obres en protesta per la decisió de la batlessa d’Alaior de censurar el quadre “Comèdia social” de Vincent Russell.

El pintor Tomeu Sánchez ha girat el seu quadre penjat a una balconada tot just davant de l’ajuntament. Ho ha fet, diu, “per la llibertat”, tot i lamentar la por d’alguns dels seus companys a expressar la seva opinió en públic. No és el cas de Tomás Tripiana, que ha anat encara més lluny i directament ha retirat la seva obra. Tots dos reclanen a l’ajuntament que rectifiqui i torni a penjar l’obra censurada.

Pacífic Camps, que -com Russell- també havia d’exhibir la seva obra a la balconada del Centre Cultural- l’ha moguda així mateix perquè estigui penjada a un altre edifici.

Fa deu dies que van començar les balconades d’art a Alaior, i ho van fer amb censura. El Centre Cultural va trobar inadeqüat, “de la màxima indecència”, el quadre “Comèdia Social” de Vincent Russell, i la batlessa Misericòrdia Sugrañes va ordenar despenjar-lo i va prohibir que s’exhibís a cap balconada o façana del poble.

L’Associació d’Artistes visuals denuncià llavors la “censura anacrònica” de la batlessa i acusà l’ajuntament d’haver-se saltat “tots els principis ètics”.

Part dels 26 artistes participants també van escriure a nivell intern al consistori per mostrar el seu rebuig i demanar una rectificació pública. Però ara, en no haver obtingut resposta, han començat la protesta.

17/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris