X

El Dret Civil empara el contracte de mitgeria de Menorca perquè reguli també el paper de la dona al camp

Serà obligatori indicar la durada de la relació pagès-propietari i detallar les aportacions que farà cadascú per a la prosperitat de l'explotació agrícola

17/07/2017

El Dret Civil empara el contracte de mitgeria de Menorca perquè reguli també el paper de la dona al camp

L’ancestral contracte de mitgeria, propi del camp de Menorca, quedarà recollit en la Compilació de Dret Civil de les Illes, que s’aprovarà aquest dimarts al Parlament. MÉS per Menorca i Unió de Pagesos hi han presentat esmenes per revisar i modernitzar el text, que regula la relació entre els propietaris dels llocs i els pagesos que els exploten.

El text marc, que descriu la mitgeria com un contracte de societat civil, serà revisat i modernitzat. Serà obligatori indicar la durada de la relació pagès-propietari, mínim d’un any, i detallar les aportacions que farà cadascú per a la prosperitat de l’explotació agrícola. Des d’Unió de Pagesos de Menorca han demanat que el text reconegui explícitament la feina de la dona pagesa i, sobretot, que clarifiqui quins han de ser els beneficiaris de les ajudes públiques.

El contracte de mitgeria és especialment freqüent a les explotacions lleteres, a pesar que a poc a poc, molts l’estan substituint per un lloguer.

17/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris