X

Aptur demana la dimissió del conseller de Turisme

El president d'APTUR, Joan Miralles, ha declarat en un comunicat que la nova llei "demostra que aquest Govern li ha faltat valor per fer polítiques que beneficiïn als ciutadans"

18/07/2017

Aptur demana la dimissió del conseller de Turisme

L’Associació d’Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de les Balears (Aptur) ha demanat la dimissió del vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, perquè la nova Llei de turisme aprovada aquest dimarts al Parlament “ha deixat fora” la possibilitat de lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars.


 Aprovada la reforma de la Llei turística

En un comunicat, el president d’APTUR, Joan Miralles, ha declarat que “això suposa una nova victòria dels grans sobre els petits, i demostra que aquest Govern li ha faltat valor per fer polítiques que beneficiïn als ciutadans”. El lloguer vacacional, ha mantingut Miralles, proposa un canvi de model que permet una “democratització dels beneficis del turisme, que fins ara només han arribat als grans propietaris i hotelers”.

L’exclusió dels plurifamiliars suposa, a més, “una pèrdua de temps i un engany als ciutadans” per part dels partits que integren el Govern, que s’havien compromès a regular el lloguer vacacional en aquest tipus d’habitatges per “acabar amb el greuge comparatiu creat per la Llei de Bauzá”. “Amb aquesta nova llei, bàsicament no hi haurà més canvi respecte a l’anterior que l’increment de les restriccions i de les multes”, ha lamentat Miralles.

APTUR-Balears recorda que l’exclusió dels plurifamiliars deixa fora, no només als pisos de Palma, sinó també a tots aquells que hi ha en zones turístiques, que estan concebuts específicament com a habitatges vacacionals.

Precisament, l’Associació havia lliurat aquest dimarts al matí al vicepresident Barceló un manifest per “la democratització del turisme” signat per una vintena d’entitats de les Illes, entre les quals hi ha les patronals del petit comerç, cooperatives agrícoles i l’associació del taxi, entre d’altres, i també propietaris d’habitatges.

 

18/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris