X

Acaba l’exhumació de Dalí amb l’amenaça de demanda de la fundació de l’artista

Aquest divendres 21 de juliol, de matinada, ha conclòs l'operació d'exhumació de l'artista empordanès al Teatre-Museu Dalí de Figueres

21/07/2017

Acaba l’exhumació de Dalí amb l’amenaça de demanda de la fundació de l’artista

La Fundació Gala-Dalí es planteja presentar una demanda contra l’exhumació del cos de l’artista català. Consideren que les proves aportades per la vident Pilar Abel per sol·licitar la prova de paternitat no eren suficients i que no s’ha tingut en compte que el fet de tancar durant un dia el museu, el quart més visitat de l’Estat amb quatre mil entrades diàries, suposa un greuge considerable a la institució.

Aquest divendres, 21 de juliol, poc abans de la 1 de la matinada, ha conclòs l’operació d’exhumació de l’artista empordanès al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Es tanca així un capítol des que Abel anunciés que ella era l’única filla de l’artista i d’Antonia Martínez de Haro, que feia feina com a empleada de llar quan va conèixer, suposadament, Dalí. La jutgessa instructora del cas, Maria del Mar Crespo, ordenà l’extracció de les despulles. A partir  de restes d’ungles, cabell i ossos de l’artista, es dil·lucidarà en dos o tres mesos si l’ADN de Dalí es correspon amb el d’Abel.

 

21/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris