X

El Paint no quedarà en la nova actualització de Windows 10

Microsoft ha anunciat que no l'inclourà en la seva llista de programes per al Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu que arribarà a la tardor

24/07/2017

El Paint no quedarà en la nova actualització de Windows 10

Paintbrush va ser el nom original del programari que després en el Windows 95 va passar a dir-se Paint.

El programa d’edició de imatge i dibuix Paint desapareixerà en la nova actualització de Windows 10. Als inicis, al 1985, des de la primera versió de Windows 1.0, aquest programa s’anomenava Paintbrush però va ser a l’arribada del Windows 95 quan va canviar el nom a Paint. Va ser aleshores quan va viure el seu moment de màxim esplendor ja que va suposar una revolució per a aquells usuaris que començaven a usar l’ordinador, que ho van fer dibuixant amb el Paint.

Tot i ser una eina que ha quedat obsoleta amb l’aparició de multitud de programes professionals d’edició d’imatge, vídeo i disseny, el Paint es mantenia sobretot perquè es trobava de forma gratuïta al Microsoft però també perquè era un programa fàcil i intuïtiu a l’hora d’editar imatges per poder fer canvis de grandària o de formats.

Ara, el Paint té els dies comptats i Microsoft ha anunciat que no l’inclourà en la seva llista de programes per al Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu que arribarà a la tardor. L’empresa nord-americana no ha especificat en el seu comunicat la data exacta en què s’eliminarà Paint, ni tampoc les raons per la qual els porten a eliminar un programa amb 32 anys d’història.

No obstant això, Paint no serà l’únic eliminat en la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i les iamtges de l’estavi de pantalla també veuran el seu final a la tardor amb Fall Creators Update.

L’actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar la fi de Paint a l’abril amb la inclusió de Paint 3D, encara que no es va concebre com un substitut del programa original. Aquest nou programa permet a l’usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d’edició en dues dimensions. Es preveu que aquest programari sí es mantingui dins de la llista de programes predeterminats de la nova versió de Windows.

 

 

24/07/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris