X

La calor i la manca d’aparells refrigerants afecten diversos centres sanitaris

Segons la normativa, la temperatura dels llocs de feina ha d'oscil·lar entre 17-27 graus

04/08/2017

La calor i la manca d’aparells refrigerants afecten diversos centres sanitaris

Des de fa dos mesos, els treballadors de les cuines de l’Hospital Joan March fan feina amb temperatures superiors als 40 graus. Els dos ventiladors de sostre són insuficients per combatre el temps, els fogons i els forns. Des del sindicat UGT es denuncia aquesta situació i també avisen dels possibles problemes de contaminació del menjar.

Segons UGT, la situació que es viu a l’Hospital Psiquiàtric és molt similar. Sense aire condicionat, els pacients de la Unitat de Llarga Estada han de dormir a terra per mirar de refrescar-se. El sindicat també denuncia l’estat de conservació dels medicaments de la farmàcia. També els treballadors del centre de salut de l’Escorxador de Palma pateixen la manca de climatització. Els usuaris denuncien les altres temperatures que es pateixen al seu interior.

L’IB- Salut afirma que s’està intentant solucionar aquests desperfectes i esperen l’arribada d’una peça que faci funcionar l’aire condionat adeqüadament.

A l’Ajuntament d’Inca, en canvi, han pres altres mesures. Sense aire condionat s’ha decidit traslladar els funcionaris a altres plantes més fresques i també donar-los un temps de descans cada 40 minuts. La substitució completa del sistema de climatització no serà possible fins d’aquí a un mes.

04/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris