X

Salut suspèn durant 3 mesos el sistema anticonceptiu Essure

Les afectades diuen que aquesta suspensió arriba molt tard i que s'hauria de prohibir definitivament

08/08/2017

Salut suspèn durant 3 mesos el sistema anticonceptiu Essure

L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha decidit suspendre durant 3 mesos el sistema anticonceptiu Essure, comercialitzat per BAYER. No té el certificat que acredita que és un mètode segur. Aquest sistema es va començar a instal·lar el 2002, i de llavors ençà, l’han acompanyat una allau de denúncies.

Carolina és una de les afectades per l’Essure. Amb 34 anys i tres fills va decidir fer- se una lligadura de trompes, però la seva ginecòloga de la Seguretat Social li va recomanar aquest nou mètode que no era hormonal, però sí definitiu.

Mesos després de col·locar-se’l va començar a tenir diverses molèsties estomacals, després rampes al maluc i uns sagnants abundants i molt dolorosos en tenir la menstruació. Amb tot va estar tres anys de visites mèdiques.

Cercant per internet va trobar l’Associació d’Afectades per l’Essure i va descobrir que l’al·lèrgia al níquel és una incompatibilitat. Fa dos anys l’operaren i li llevaren trompes i úter. De llavors ençà, ha recuperat la vida.

Carolina diu que aquesta suspensió arriba molt tard i que s’hauria de prohibir. Ella continua endavant amb la seva denúncia contra l’IB-Salut.

08/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris