X

Els treballadors d’el Prat votaran diumenge la darrera oferta de la Generalitat

El Govern espanyol recorrerà a la Guàrdia Civil per garantir que la vaga indefinida que comença dilluns no provoqui manca de seguretat

11/08/2017

Els treballadors d’el Prat votaran diumenge la darrera oferta de la Generalitat

El comitè de vaga d’Eulen de l’aeroport d’El Prat ha convocat una nova assemblea per a aquest diumenge per tornar a votar la proposta d’increment salarial de la Generalitat de 200 euros mensuals en dotze pagues. Serà la segona assemblea que celebren en quatre dies després que ahir rebutjassin la proposta de la Generalitat i optassin per un augment salarial de 250 euros en quinze pagues.

Aquesta assemblea serà la darrera oportunitat per desconvocar la vaga indefinida de dilluns. Una assemblea d’urgència que arriba després de la reunió d’avui del comitè de crisi que ha decidit que la Guàrdia Civil reforci des de dilluns la seva presència a l’aeroport d’El Prat, i HI assumeixi funcions en el control de passatgers.

 

Agents de la Guàrdia Civil s’incorporaran dilluns als controls de seguretat de l’aeroport de Barcelona. Estaran als arcs de seguretat i als escàners. És la solució que ha trobat el comitè de crisi davant les llargues cues i el caos que es preveu amb la vaga indefinida convocada per al dilluns per part dels empleats d’Eulen.

 

Els treballadors rebutjaren ahir la proposta de pujada salarial de 200 euros mensuals en dotze pagues. Exigeixen una pujada de 250 euros mensuals en quinze pagues. El ministre també ha dit que s’iniciarà el procediment per establir un laudo amb un arbitratge de compliment obligatori que posi fi al conflicte entre la direcció i els treballadors d’Eulen.

Comissions Obreres ha denunciat que enviar la Guàrdia Civil a fer tasques de seguretat juntament amb uns serveis mínims abusius atempta contra el dret de vaga. El ministre, però diu que es tractat de mantenir l’ordre públic.

La Guàrdia Civil formarà aquest mateix cap de setmana els agents perquè puguin exercir dilluns en els controls.

 

11/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris