X

El personal de Son Sant Joan avisa que l’aeroport opera al límit de la seva capacitat

Aquest pont de la Mare de Déu d'Agost passaran per Son Sant Joan 345.000 passatgers

13/08/2017

El personal de Son Sant Joan avisa que l’aeroport opera al límit de la seva capacitat

Els treballadors de Son Sant Joan diuen que l’aeroport opera al límit de la seva capacitat. Els sindicats de seguretat i el de controladors reclamen més personal i avisen que si continua l’evolució del trànsit aeri dels darrers anys, serà totalment insostenible.

Els controladors aeris diuen que Son Sant Joan té poc marge per augmentar el nombre diari de vols. Es calcula que el màxim d’operacions, és a dir, enlairaments i aterratges, que pot suportar Son Sant Joan és de 68 per hora. Avui, per exemple, està previst un trànsit de 1.016 operacions. Però el rècord es va marcar el cap de setmana passat. Dissabte 5 d’agost es varen gestionar 1.117 vols, que repartits entre les hores operatives sumen més d’un vol per minut.
I això no atura de créixer. Per enguany, està previst que l’augment d’operacions sigui d’un 7% respecte del 2016, just quan també es varen esmicolar tots els rècords. El Sindicat USCO reconeix que aquesta evolució del trànsit és insostenible i més, diuen, si no s’augmenta el personal a la torre de Control.
Segons va anunciar el passat més de maig el Ministeri de Foment, l’empresa de gestió de navegació aèria, ENAIRE, ha d’iniciar el procès per contractar 130 controladors en tota Espanya durant el 2017.

A més. en el primer semestre de 2017 pels aeroports illencs han passat prop de 15 milions i mig de passatgers. Això suposa més de 3 milions de passatgers més, si ho comparam amb els primers sis mesos del 2007, l’any on es varen batre tots els rècords mai registrats. Un increment que s’ha produït sobretot als aeroports de Palma i Eivissa. Una evolució que continua el seu camí imparable. Si comparam el primer semestre del 2017 amb el del 2016, els passatgers als aeroports han augmentat en més d’1 milió. Així que les previsions apunten que se superaran els més de 36 milions 850 mil que va marcar un rècord històric l’any passat. El personal de seguretat reclama més efectius per fer front a aquesta situació.
I aquest pont de l’Assumpció també marcarà dades de rècord. Aena preveu que, des d’ahir i fins dimarts dia 15, passin pels aeroports de les Illes 1 milió 183 mil passatgers, 771 mil a Palma. El dia de més afluència serà avui: a Son Sant Joan, 179 mil, a Eivissa, 60 mil, i a Menorca 32 mil.

13/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris