X

Sanitat transferirà 260.000€ a les Balears per implementar l’estratègia estatal sobre drogues

El Govern prepara una llei d'addiccions per clarificar la prohibició del consum d'alcohol per part dels menors

13/08/2017

Sanitat transferirà 260.000€ a les Balears per implementar l’estratègia estatal sobre drogues

El Ministeri de Sanitat transferirà 260.000 euros a les Illes Balears per tal tal d’implementar l’estratègia estatal sobre drogues el 2018. Els doblers serviran, segons el Govern, per sufragar campanyes de prevenció i accions en favor dels drogodependents. Una part anirà destinada a l’observatori autonòmic de drogues. Però la Comunitat també rebrà fins a 290.000 euros procedents d’intervencions de decomís, uns doblers que serviran per pagar programes més específics, com els de la plataforma per un oci de qualitat, que pretén evitar l’accés dels menors a l’alcohol.

Municipis, empresaris o associacions de pares i mares participen en aquesta plataforma. Els progenitors reivindiquen que les famílies treballin en xarxa per minvar els riscos als quals s’exposen els menors. També que es doni visibilitat al problema per fer que els pares prenguin consciència.

El Govern prepara una llei d’addiccions que pretén clarificar la prohibició del consum d’alcohol per part dels menors, actualment dispersa entre diferents lleis, com la d’infància, la d’activitats o la de comerç. L’Executiu autonòmic pretén que la normativa sigui una realitat al llarg del 2018.

13/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris