X

El GOB demana que s’emprin “totes les eines” per evitar els hotels de Melià a Son Bou

L'entitat diu que la jurisprudència juga a favor del Consell per tirar enrere la reforma, 44 anys després de la seva construcció

22/08/2017

El GOB demana que s’emprin “totes les eines” per evitar els hotels de Melià a Son Bou

El GOB entén que el Consell de Menorca encara pot evitar el projecte de reforma dels hotels d’11 plantes de Melià a primera línia de Son Bou i aconseguir que es demoleixin. Els ecologistes diuen que la jurisprudència juga al seu favor i demana que “s’usin totes les eines a l’abast perquè els dos grans hotels de Son Bou no siguin autoritzats de nou”.

El GOB opina que el projecte presentat “és frontalment contrari als interessos generals de l’illa. No sembla admissible que, en 2017, es pretengui consolidar per vàries dècades més un impacte d’aquest estil, que romp l’harmonia del paisatge i desfigura la perspectiva del mateix”.

Per aquests motius, l’entitat creu que el projecte ha de ser sotmès a valoració en totes les seves incidències. Això és, l’afectació paisatgística, el consum d’aigua, la producció de residus, la generació d’aigües residuals, el consum energètic, els efectes sobre la mobilitat rodada o la contribució a la massificació de ple estiu. A més, creu que “s’ha de valorar amb criteris de 2017, que no poden ser mai els mateixos que es van usar l’any 1973 quan es van fer les construccions”.

22/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris