X

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia màfies al voltant dels desnonaments

S'aprofiten de la situació vulnerable de les famílies per fer negoci

23/08/2017

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia màfies al voltant dels desnonaments

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia les màfies que s’han format al voltant dels desnonaments. Segons la PAH, un centenar de famílies de Mallorca s’han vist obligades a ocupar pisos i es troben amb moltes problemàtiques afegides com ara extorsions i amenaces, entre d’altres.

Són dades recollides per la PAH, entitat que sospita que hi ha més famílies afectades per desnonaments i per les màfies que s’hi han organitzat al voltant. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca defensa l’ocupació de pisos en mans de bancs, ho anomenen recuperació.

Des de la plataforma denuncien que aquest darrer any s’han donat casos de persones que ocupen habitatges i es troben amb l’amenaça de màfies o persones que s’aprofiten de la situació vulnerable que pateixen per fer negoci. Explica que, abans, casos com aquests eren puntuals, però el darrer any s’han convertit en habituals. Relata que aquests grups han arribat a extrems que no s’imaginaven.

Les persones que viuen aquestes extorsions no tenen cap protecció ni defensa. Segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, aquestes persones en situació vulnerable no reben cap mena d’ajuda de les institucions.

A l’altra cara de l’ocupació de cases trobam, però, els propietaris dels pisos ocupats. Un afectat per aquesta situació és Toni Lluís Campomar. És el propietari d’una casa ubicada al carrer d’Hiroshima de Palma. L’immoble l’havia heretat dels seus padrins i l’havia posat a la venda.

Explica, però, que durant les festes de Pasqua de l’any passat, una parella el va ocupar, ja que estava buit. Durant tot aquest temps, assegura, ja s’ha gastat devers 2.500 euros entre factures i tràmits judicials.  I és que actualment el cas és als jutjats. Toni Lluís Campomar denuncia la lentitud del procediment per poder recuperar la seva propietat, que encara continua ocupada.

23/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris