X

El Govern confirma 63 positius per ‘Xylella fastidiosa’ a Menorca

El bacteri s’ha escampat gairebé per tota l’illa, amb menor presència a la costa nord

06/09/2017

El Govern confirma 63 positius per ‘Xylella fastidiosa’ a Menorca

La Conselleria de Medi Ambient va confirmar ahir 63 positius per xylella fastidiosa a Menorca. Després d’un mostreig a quasi 400 arbres i plantes, dels quals encara s’està pendent dels resultats de 50 anàlisis, s’observa com el bacteri s’ha escampat gairebé per tot a l’illa, amb menor presència a la costa nord. Des del Consell expliquen que en un mes aproximadament es tindrà una visió global i completa de la situació, però que a hores d’ara ja s’han detectat algunes espècies que semblen més vulnerables.

A Balears s’han detectat 431 positius dels quals se n’ha eliminat més de la meitat. Per primera vegada, la xyllela ha afectat a la vinya, un fet que a Menorca encara no ha succeït. Per aquest motiu ahir es va convocar d’urgència la primera mesa sectorial vitivinícola, amb el conseller de Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Vidal al capdavant. Va anunciar diferents línies d’actuació, entre elles, investigació i experimentació.

A la vegada s’estudia quines son les varietats de cultiu local més tolerants al bacteri de cara a una possible repoblació.

06/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris