X

La Llei del referèndum de Catalunya ja està en marxa

La Generalitat ja ha publicat un anunci per fomentar-ne la participació

07/09/2017

La Llei del referèndum de Catalunya ja està en marxa

Ja està publicat al Butlletí Oficial de la Generalitat de Catalunya la Llei del referèndum. La Generalitat ha activat la web del referèndum, que explica els passos a seguir, i hi ha un apartat on inscriure’s com a voluntari. D’aquesta manera, es torna a deixar bona part de l’organització del referèndum en mans dels voluntaris, tot i que la Llei especifica que el Govern és al darrere.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han enviat cartes als batles dels 948 municipis catalans per avisar-los que han de cedir els locals que normalment són punt de votació, per a l’1 d’octubre, i els donen 48 hores per respondre si els cediran o si hi faran al·legacions. La Generalitat ja ha publicat un anunci per fomentar-ne la participació.

La Llei del referèndum va quedar aprovada dimecres després d’una jornada maratoniana de 12 hores al Parlament català. La votació es va produir a les 21.30 hores d’aquest passat dimecres i amb els vots a favor de Junts pel Sí i de la CUP, i Catalunya Sí Que Es Pot es va abstindre. La resta de membres de l’oposició havien abandonat l’hemicicle abans de la votació.

Gairebé dues hores després, el Govern en bloc signava el decret de convocatòria del referèndum.

 

Advertència de Brussel·les a Catalunya

07/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris