X

Ventura Pons converteix en comèdia als seus veïns de Barcelona

'Sabates grosses' és la darrera pel·lícula del director català que arriba divendres als cinemes

07/09/2017

Ventura Pons converteix en comèdia als seus veïns de Barcelona

Divendres arriba a les grans pantalles la darrera pel·lícula del director català Ventura Pons, que aquest dijous ha estat a Palma per presentar-la. ‘Sabates grosses’ és una comèdia amb protagonistes tan reals com peculiars, a qui donen vida actors com Pedro Ruiz, Joan Pera, Amparo Moreno o Vicky Peña.

La nova pel·lícula de Pons ben podria ser una versió moderna de la mítica historieta 13 rue del percebe. ‘Sabates grosses’ la protagonitzen un aristòcrata català arruïnat, ultraconservador, una escocesa que defensa a ultrança la independència de Catalunya i, fins i tot, un capellà a qui li preocupen tant els seus fidels com els seus genitals.

Ventura Pons s’ha torbat més de 20 anys a escriure alguns dels seus guions. Aquest, però, l’enllestí en tan sols dues setmanes. I és que aquesta comèdia es basa en la seva pròpia experiència: en els veïns que tenia a un edifici de la dreta de l’eixample de Barcelona. “Fer cinema és ensenyar la teva mirada”, explica el director català.

La comèdia, diu, és un dels gèneres més complicats: “La comèdia és punyetera, el ritme intern, el temps dramàtic…”

Ventura Pons ha celebrat l’anunci que el govern espanyol abaixarà l’IVA del cinema al 2018, passant del 21 al 10%.

Mentre ‘Sabates grosses’ comença el seu recorregut a les grans pantalles, Ventura Pons ja treballa en un nou guió. La seva propera pel·lícula serà una comèdia musical en anglès.

07/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris