X

Facebook crea botons per donar doblers per a causes solidàries europees

Fins ara, la donació instantània només es podia emprar als EUA

12/09/2017

Facebook crea botons per donar doblers per a causes solidàries europees

Facebook ha anunciat el llançament d’una eina de recaptació de fons dirigida a entitats sense ànim de lucre a Europa, després de l’èxit d’una iniciativa similar als EUA, on la xarxa social va recaptar 10 milions de dòlars per als damnificats pel pas de l’huracà Harvey.

Fer donacions a través d’un senzill botó de donar a Facebook suposa “una forma fàcil i ràpida” de reunir fons per a organitzacions benèfiques dedicades a la “ajuda davant catàstrofes, medi ambient o educació”, ha explicat a l’agència Efe Anita Yuen, responsable d’aliances estratègiques en l’àmbit de les causes socials d’aquesta xarxa.

El botó de donació instantània, ha assegurat, no només atorga “poder de decisió a les persones que vulguin oferir el seu suport”, sinó que “genera consciència” entre els usuaris sobre les causes que més preocupen en un moment concret, ja que, en compartir amb les seves amistats informació sobre la seva causa favorita, animen més persones a “reunir-se al voltant d’un objectiu comú”.

Una altra de les aplicacions d’aquesta eina és la possibilitat de recollir donacions durant una retransmissió en directe a través de Facebook Live.

Un exemple recent d’això és el concert benèfic amb el qual Ariana Grande va homenatjar les víctimes de l’atac terrorista de Manchester (Regne Unit), quan gràcies a aquesta eina “van ser recaptats més de 450.000 dòlars”.

Entre les organitzacions que ja col·laboren amb Facebook en aquesta fase introductòria de l’eina figuren Càrites Espanya, Save the Children Espanya, Movember Regne Unit, UNICEF França, UNICEF Alemanya i UNICEF Regne Unit.

12/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris