X

Bones perspectives a la campanya de recollida de l’oliva verda

L'oliva verda és enguany de molt bona qualitat

12/09/2017

Bones perspectives a la campanya de recollida de l’oliva verda

Amb una delicada estirada i d’una en una, així és com es recullen aquests dies les olives verdes de la Serra. Primer comencen per les més grosses, per donar temps a la resta perquè madurin. Per davant, unes setmanes intenses de feina que tocaran fi amb l’arribada del fred.

Un procés laboriós que justifica l’elevat preu del producte final. Els olivars de la Serra estan mancats de sistema d’irrigació; per això, estar a la seca fa que les condicions meteorològiques determinin com serà el fruit. Enguany, tot plegat ha estat favorable, i les pluges d’aquests darrers dies han ajudat que les olives s’inflin.

Altres factors que també han influït positivament ha estat l’absència de plagues a aquelles oliveres de les que s’ha tengut cura podant-les.

Una vegada recolectat, el fruit ha de ser tractat. Les olives de més mida passaran per una màquina trencadora, i acabaran a una bota amb fonoll i pebre de banyeta. Gairebé dos mesos després, ja es podran menjar. Enguany hem vist com a la Cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller trencaven els primers calaixos d’olives i les perspectives, diuen, són prou bones.

Després d’un any de collita magre, aquesta temporada sembla que podran igualar les 30 tones recollides dos anys enrere. I és que asseguren que la producció de les oliveres és fluctuant.

Les olives més petites es duran a la tafona per fer-ne oli. En el cas de l’oliva negra, la recollida començarà als mesos d’hivern. Un procés que és encara més complexe.

12/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris