X

L’Ajuntament de Mancor reclamarà la propietat de dues places que varen ser donades per l’església als anys 90

Els bisbats de les Illes tenen prop de 210 propietats

12/09/2017

L’Ajuntament de Mancor reclamarà la propietat de dues places que varen ser donades per l’església als anys 90

Segons una placa situada a la plaça de l’Ajuntament de Mancor de la Vall, la parròquia va donar aquest espai al Consistori al 1990. Aquesta altra, a la plaça de darrere de l’església, indica que va ser donada per la parròquia al 1993. El registre de la propietat, però, diu tot el contrari. Al 2015 les dues places varen ser immatriculades per l’església. Sorpresa a l’Ajuntament, que no en tenia constància, i que és l’encarregat de la neteja i el manteniment.

El Govern ha enviat al Parlament dades recopilades al registre de la propietat de les quals es desprèn que els bisbats de les Illes tenen prop de 210 propietats. Moltes estan relacionades amb el culte però altres no hi tenen res a veure. Una vintena són solars edificables, terrenys, horts i alguns locals. Hi ha, fins i tot, un apartament a badia Blava, a Llucmajor, de 46 metres quadrats comprat per la Diòcesi de Mallorca amb escriptura al 1995 per un import de 5,9 milions de pesetes, uns 36.000 euros.

L’objectiu d’aquesta iniciativa parlamentària de Podem i MÉS és obrir un procés per tal d’analitzar si alguns d’aquests béns haurien de ser propietat dels ajuntaments. Alguns estan ja en litigi. L’Ajuntament d’Artà va presentar al març una demanda per reclamar la propietat municipal tant de les muralles com del recinte de Sant Salvador, que al 2015 va ser immatriculat unilateralment davant notari per la parròquia de la Transfiguració del Senyor.

12/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris