X

Irma s’allunya de Florida i deixa un balanç de 40 morts al Carib i als Estats Units

Un hotel de Barceló a Varadero ha sofert danys sense quantificar i són evacuades 200 persones d'un establiment de Riu a l'Illa de Sant Martí

12/09/2017

Irma s’allunya de Florida i deixa un balanç de 40 morts al Carib i als Estats Units

L’huracà Irma, rebaixat a tempesta tropical, s’allunya de Florida i avui ja entrat a l’Estat de Geòrgia en direcció a Alabama. El pas de l’huracà ha deixat 40 morts al Carib i als Estats Units i nombroses destrosses, algunes a hotels de companyies balears.

El pas de l’Irma per les diverses illes caribenyes ha deixat una trentena de morts, amb vents de fins a 295 quilòmetres per hora. Als Estats Units, on va tocar terra diumenge, ha deixat fortes inundacions, una desena de morts i uns 6,5 milions d’abonats sense llum. Diverses asseguradores eleven les pèrdues a més de 100.000 milions de dolars

L’huracà, que va passar per Cuba amb força 4, ha deixat a l’illa deu morts, greus danys i fortes inundacions.

A l’illa caribenya hi ha més de 3.000 turistes espanyols encallats, als quals l’ambaixada d’Espanya ha obert les seves portes les 24 hores. A Varadero hi ha en aquests moments més de 15.000 turistes estrangers, molts amb els seus vols de tornada encara pendents. En aquest enclavament, la companyia mallorquina Barceló hotels ha sofert destrosses de diversa consideració, encara no quantificats per la companyia.

D’altra banda, l’estat de Florida comença a avaluar els danys, amb sis milions d’ordres forçoses d’evacuació. El principals aeroports van reprenent avui els seus vols comercials. A Miami, Riu disposa d’un hotel amb 284 habitacions, que va ser avacuat dijous passat. Fins avui vespre les autoritats no permeten l’entrada a la zona per quantificar els danys, però la companyia mallorquina creu que l’hotel no estarà negat, ja que estava ubicat sobre una zona elevada. A l’Illa de San Martin, Riu ha evacuat les 200 persones que estaven a un hotel afectat.

12/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris