X

Una falsa alarma antiterrorista obliga acordonar l’entorn de la Sagrada Família de Barcelona

L'operatiu antiterrorista va determinar que la furgoneta sospitosa i inspeccionada pels equips TEDAX no contenia "material perillós"

12/09/2017

Una falsa alarma antiterrorista obliga acordonar l’entorn de la Sagrada Família de Barcelona

Els Mossos havien acordonat la zona de l'entorn del temple de la Sagrada Família de Barcelona en el marc d'un operatiu antiterrorista. / EFE

Una falsa alarma per la presència d’una furgoneta sospitosa estacionada a l’entorn de la Sagrada Família de Barcelona va obligar aquest dimarts vespre acordonar la zona en el marc d’un operatiu antiterrorista en què no va haver-hi cap detenció.

L’operatiu antiterrorista, desplegat en un radi de nou illes a l’entorn de la Sagrada Família, va determinar que la furgoneta sospitosa i inspeccionada pels equips TEDAX no contenia “material perillós”. “Fetes les comprovacions corresponents es confirma falsa alarma. No hi ha cap detingut en relació amb aquests fets. Gràcies per la col·laboració”, va informar els Mossos d’Esquadra al seu compte oficial de Twitter.

La visualització d’una furgoneta sospitosa amb dos ocupants en els voltants del temple va portar al desallotjament de la zona, que hi sol registrar una alta afluència de visitants i turistes atrets per aquest símbol icònic de Barcelona i del mundialment reconegut arquitecte Antonio Gaudí.

Es dona la circumstància que el desplegament de l’operatiu es va produir coincidint amb la celebració d’un esdeveniment a Barcelona d’abast internacional, com va ser el partit de Champions que van disputar el FC Barcelona i la Juventus de Torí.

Barcelona, i en concret la popular Rambla, i el municipi tarragoní de Cambrils van ser objecte d’un atac jihadista el passat 17 d’agost, amb el resultat de 16 víctimes mortals i més de 130 ferits.

L’operatiu d’aquest dimarts vespre a l’entorn de la Sagrada Família va coincidir amb nombroses retencions i llargues cues al llarg del dia a la C-33 i a l’autopista AP7 a causa de controls antiterrorista dels Mossos.

Durant el temps en el qual la zona va estar acordonada, la policia catalana va dessallotjar tant el temple com els comerços propers “per garantir la feina policial” i, segons testimonis presencials, els carrers es van sumir en un inusual silenci.

La policia va tallar al trànsit els carrers Provença, Roselló i Sardenya i va recomanar cercar un itinerari alternatiu a aquells ciutadans que havien de desplaçar-se en aquella zona.

Moltes persones preguntaven als policies que es trobaven als carrers què succeïa, en un escenari en el qual regnava la tranquil·litat enmig de la curiositat de veïns i vianants.

La circulació del metro es va reestrablir amb normalitat després que les línies 2 i 5 del metro de Barcelona no es detinguessin en l’estació de Sagrada Família durant l’operatiu.

12/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris