X

Les Balears comptaran amb 284 auxiliars tècnics educatius en el nou curs escolar

Lucia pateix una malaltia de la sang i necessita una persona amb ella a l'aula de manera constant

13/09/2017

Les Balears comptaran amb 284 auxiliars tècnics educatius en el nou curs escolar

Alguns alumnes que comencen aquest dimecres el seu curs escolar tenen necessitats especials. Mentre que uns necessiten l’ajuda contínua dels auxiliars tècnics educatius durant la jornada escolar, d’altres celebren que a la fi Eivissa compta amb una escola per a nins amb necessitats educatives especials.

Aquest nou curs escolar els centres educatius de les Illes Balears comptaran amb 284 auxiliars tècnics educatius i la majoria ho farà durant totes les hores lectives. Aquesta figura dona suport als docents que tenen a classe infants amb necessitats especials. És el cas de Lucia. A més de ser el seu primer dia de classe a Primària, tornarà a comptar amb un auxiliar tècnic educatiu (ATE) durant tota la jornada escolar.

Lucia pateix mastocitosi, una malaltia de la sang que a ella se li manifesta a la pell i pot provocar-li crisis convulsives. Per això, necessita una persona amb ella de manera constant. El curs passat, el seu ATE només era a l’escola 5 hores. Enguany n’ha aconseguida una que cobrirà totes les hores de l’escola.

Enguany, la Conselleria d’Educació comptarà amb 284 d’aquests auxiliars. Una demanda de moltes famílies i centres educatius.

A Eivissa, comença a funcionar el primer centre d’educació especial de l’illa. És el primer que s’habilita fora de Mallorca i es troba ubicat a les Escoles Velles de Sant Josep. Les famílies d’aquests infants i adolescents amb necessitats educatives especials han viscut la jornada amb molta satisfacció. I és que en alguns dels casos eren alumnes que en cursos anteriors havien estat matriculats a l’únic centre d’educació especial que hi havia a les Illes, a Mallorca. A les Escoles Velles començaran el curs 20 alumnes.

Es preveu que pròximament s’obrirà un espai educatiu d’aquestes característiques a Menorca.

13/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris