X

Martí March: “Aquesta legislatura reduirem en un 60% les aules modulars i en un 10% els interins”

"Enguany tenim 1.500 estudiants més, posam aules modulars perquè no ens queda més remei"

14/09/2017

Martí March: “Aquesta legislatura reduirem en un 60%25 les aules modulars i en un 10%25 els interins”

El conseller d'Educació, Martí March, en una imatge d'arxiu.

El conseller d’Educació, Martí March, ha anunciat en una entrevista al programa ‘Al dia‘ d’IB3 Ràdio que aquesta legislatura la seva conselleria reduirà en un 60% les aules modulars (16 noves aquest curs) a les Illes Balears.”Enguany tenim 1.500 estudiants més, posam aules modulars perquè no ens queda més remei”, ha assegurat. En el mateix sentit, sobre les ràtios, March ha reconegut que “són altes”: “Les baixarem progressivament, d’acord amb els nous centres i l’ampliació d’altres”.

Parlant de qualitat educativa, el màxim representant de la Conselleria d’Educació ha assegurat que “volem baixar a un 10% els interins”. Per això, ha dit, es convocaran oposicions amb entre 8 i 10.000 places els propers tres anys.

March ha anunciat també un mapa integrat de Formació Professional que combini la formació ocupada i la reglada. “Tenim un 26% d’abandonament escolar, volem intentar que la gent acabi ESO i hem incrementat en 1.000 alumnes els estudiants d’FP”, ha dit el conseller. “Un FP és la millor fórmula de reciclatge dins el món laboral, on cada vegada són més els treballadors, i menys la productivitat”.

Sobre la recuperació de la figura dels educadors socials a secundària, March ha assegurat que Educació pretén que a mitjà termini formin part de la plantilla dels centres. Una figura, la d’educador social, que es va suprimir la legislatura anterior i que ara recuperen les conselleries de Serveis Socials i d’Educació. En total, s’incorporen sis educadors a Mallorca, dos a Menorca i dos més a Eivissa. El projecte té un pressupost de 800.000 euros.


 Les Illes recuperen la figura dels educadors socials a secundària


 El nou curs escolar comença amb 16 noves aules modulars a les Illes


 Un total de 25 aules prefabricades a les Pitiüses, dues més que l’any passat


 El Govern llança una campanya per posar en valor els 15.000 docents d’enguany


 Les Balears comptaran amb 284 auxiliars tècnics educatius en el nou curs escolar

14/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris