X

Els apicultors d’Eivissa proposen recuperar l’abella autòctona important exemplars de Mallorca

El Consell d'Eivissa s'ha mostrat en contra d'aquesta iniciativa

14/09/2017

Els apicultors d’Eivissa proposen recuperar l’abella autòctona important exemplars de Mallorca

La població d’abelles d’Eivissa s’ha anat reduint en els darrers anys. Actualment hi ha poc més de 2.000 ruscos i per això els apicultors de l’illa s’han proposat recuperar l’abella autòctona eivissenca important exemplars de Mallorca, ja que suposadament tenen el mateix ADN que l’abella autòctona d’Eivissa.

Asseguren que la majoria d’exemplars que hi ha a l’illa no serien aptes per recuperar la raça, ja que tenen l’ADN mesclat per l’importació de ruscos de la Península.

El Consell d’Eivissa, però, s’ha mostrat en contra d’aquesta iniciativa. En primer lloc, s’ha queixat de la falta d’informació per part de l’associació d’apicultors i després ha criticat el seu rigor científic. Creuen que importar ruscos d’altres llocs és una porta d’entrada de plagues i malalties.

La institució insular assegura que està d’acord en promoure un programa de recuperació de l’abella en coordinació amb els apicultors però proposa fer-ho amb els pocs ruscos d’abelles de raça autòctona que encara queden a Eivissa.

 

 

14/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris