X

Detingut un home a París després d’intentar atacar un militar

No s'han produït ferits en l'atac

15/09/2017

Detingut un home a París després d’intentar atacar un militar

La Policia ha detingut a París un home que ha intentat apunyalar un soldat de l’exèrcit francès a l’estació de metro de Châtelet, pròxima a la Torre Eiffel. El detingut s’ha acostat a ell per l’esquena i l’ha amenaçat amb un ganivet mentre esmentava Al·là i el Daesh. El militar, que forma part de l’operació Centinel·la, posada en marxa a França després dels atemptats del 2015, ha reaccionat d’immediat. L’home ha estat reduït sense que s’hagi produït cap ferit, segons ha confirmat la ministra de Defensa francesa. La investigació continua oberta.

Per a la ministra, aquest resultat posa en evidència la capacitat dels militars que formen part de l’operació Centinel·la per complir amb la seva missió. Precisament, ahir es va anunciar una modificació d’aquest dispositiu antiterrorista pel qual els 7.000 militars contribueixen a la protecció del territori francès, en reforç de les forces de l’ordre.

Florence Parly va indicar que els canvis són per fer “el dispositiu més flexible” i menys previsible, amb “missions aleatòries” i cada vegada menys estètiques, i va insistir que no hi haurà menys efectius a la calle. També va fer èmfasi en què el manteniment de Châtelet es justifica perquè el nivell de la menaça terrorista a França segueix sent “elevat”.

15/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris